JOSEFIN MUNKHAMMAR

Skogsmullen som gärna utforskar nya stigar

Naturen och skogen har nog alltid funnits med i mitt liv på något sätt – från barndomens skogsmulle, scouter och orientering – till senare livets försvarsmaktsutbildning och olika föreningsengagemang.

Idag studerar jag skogsvetenskap vid Linneuniversitetet i Växjö och påbörjar också snart en kvalificerad yrkesutbildning till Skoglig planerare. Min förhoppning är att i framtiden få arbeta med skogen yrkesmässigt inom skogsindustrin, och kanske även lite på fritiden som naturguide av olika slag.

Från början är jag utbildad inom vården till undersköterska inom psykiatrin. Jag valde sedan en mer kreativ inriktning och utbildade mig inom grafisk design och illustration, kompletterat med lite webbutveckling. Därefter har jag arbetat både som egen frilansande företagare och som anställd Art Director inom grafisk design, webb- och apputveckling.

När mina barn kom in i bilden, så fick jag möjlighet att utforska naturen med nya ögon. Det ledde till att jag fick en insikt om att jag på något sätt ville försöka kombinera mina kreativa och tekniska kunskaper med skogen på något sätt. Och det är väl lite här jag är just nu…

Som person är jag en kreativ idéspruta med intresse för grafisk design och olika naturupplevelser. Jag har ofta mycket på gång och tycker att det är väldigt roligt att lära mig nya saker och utvecklas.

PERSONLIGT OM MIG:

 

  • Bor på landet, men saknar höns
  • Gillar att leka amatörfotograf
  • Har flera tatueringar, favoriten är på skogsmulle
  • Lagar gärna mat över öppen eld
  • Tycker om att bo i husvagn
  • Håller hellre igång än sitter still
  • Har varit fänrik och kurschef inom försvarsmakten
  • Har svårt att sluta plocka svamp när jag väl börjat
  • Driver också hemsidan www.naturkul.com

 


Naturkul ger dig inspiration att komma ut mer i naturen i din närhet. Hos oss hittar du tips till utomhusaktiviteter och naturpyssel för alla åldrar. I vår materialbank hittar du dessutom massor av länkar till gratis material.
Naturkul butik innehåller varor med anknytning till naturen så som böcker, läromedel, leksaker och friluftsutrustning. Missa inte att också kolla in vår Second Hand-avdelning där du kan göra riktigt fina fynd!

Varmt välkommen att kika in på www.naturkul.com, som också drivs av mig – Munkelina!